WetClean – det miljøvenlige alternativ til kemisk rens

Hvordan renses dit tøj på et renseri?
Der er flere forskellige metoder, hvorpå et renseri kan rense dit tøj. Vi vil i denne artikel kigge nærmere på de to metoder kemisk rens og Wet-Clean.

Hvordan foregår en kemisk rens?
Kemisk rens er den mest kendte renseform, da den har eksisteret i mere end 60 år. Kemisk rens har den engelske betegnelse Dry Cleaning, som bliver oversat til tør-rens på dansk. Dette er dog en vildledende betegnelse, da en kemisk renseproces ikke er tør. Kemisk rens kan beskrives meget enkelt, da tøjet kommer en tur i en rensemaskine, som er mere skånsom end en helt almindelig vask i vaskemaskinen. Farverne holder længere ved en kemisk rens og tøjet krymper mindre. Ved en lidt mere detaljeret beskrivelse af kemisk rens, så skal det nævnes, at der bruges organiske opløsningsmidler, som er i stand til at opløse og fjerne diverse pletter, som for eksempel fedt og olie i processen. De organiske opløsningsmidler, som renserierne oftest bruger, er perklorethylen eller kulbrinter. Disse organiske opløsningsmidler laver en kemisk forbindelse med pletter og snavs, som på denne måde bliver trukket ud af tøjet og ud i rensevæsken i stedet. En kemisk rens foregår i en rensemaskine, som er et lukket system. Selve rensningen foregår ved en lav temperatur, hvor rensevæsken bliver varmet op til mellem 30-32° C. Når processen er afsluttet, bliver rensevæsken destilleret og kan derfor genbruges.

Hvordan foregår Wet-Clean?
Wet-Clean er en af de nyeste former for rens, der er kommet på renserierne i takt med, at interessen for miljøvenlige løsninger er stærkt stigende blandt forbrugerne.
Wet-Clean bliver også kaldt for våd-rens på dansk. Det er en form for rensning, der foregår i en speciel maskine og som minder meget om en mild form for håndvask. Wet-Clean processen foregår ved lave temperaturer med meget skånsomme rotationer og en præcis tilførsel af vand. I Wet-Clean processen anvendes der kun sæber, der er nedbrydelige i økosystemet. Wet-Clean metoden er altså en helt ny form for rens, der opfylder behovet for en miljøvenlig løsning. Denne metode er både skånsom mod dit tøj, din krop og miljøet.

Vores varmeste anbefaling
Vi anbefaler, at du bruger Wet-Clean metoden, som også er den metode vi benytter. Metoden kan det samme som en kemisk rens, men den er grundigere og mere effektiv. Du får også mere for pengene, da den holder op til 6 gange længere end en kemisk rens. Med Wet-Clean bliver dit tøj desuden renset skånsomt, miljøvenligt og hygiejnisk og så efterlader den dit tøj med færrest mulige uønskede kemiske stoffer, hvilket altid er at foretrække.