Tips til at stryge din skjorte

Tips til at stryge din skjorte
Uanset om du skal til en festlig begivenhed eller på arbejde iført en skjorte, så ser en velstrøget skjorte bare rigtig godt ud. Hvis du ikke rigtig har begivet dig ud i dette før eller ikke synes, at din skjorte bliver helt så pæn, som du havde tænkt dig, så læs vores tips til at stryge din skjorte.

Det er kedeligt at stryge sin skjorte
At det er kedeligt at stryge sin skjorte tænker rigtig mange mænd og kvinder. Men har du tænkt på, at du kan gøre det til en rigtig hyggelig lille arbejdsopgave? Du kunne jo for eksempel starte med at sætte din favoritmusik på, så det hele glider lidt nemmere, når du skal i gang med at stryge. Find derefter strygebræt og strygejern frem – så er du nemlig klar til at gå i gang med strygningen af en eller flere skjorter.

Følg disse trin, når du stryger din skjorte

  1. Du skal starte med at kigge på skjortens vaskeanvisning for at finde ud af, hvor varmt strygejernet skal/må være.
    Find strygejernsikonet:

– 1 prik = Strygejernet må ikke være over 110 grader varmt

– 2 prikker = Strygejernet må højest være 150 grader varmt

– 3 prikker = Strygejernet må højest være 200 grader varmt

– Er der et kryds over ikonet, må skjorten ikke stryges

  1. Skjorten skal være lidt fugtig, når den stryges. Hvis du ikke har et dampstrygejern, så brug en sprayflaske til at fugte skjorten med.
  2. Hvis du skal stryge flere skjorter, så stryg dem, der skal have den laveste temperatur først, så du løbende kan forøge strygejernets temperatur.
  3. Start med at stryge skjortens krave. Efterfølgende stryger du ærmerne og derefter skjortens skuldre.
  4. Dernæst skal du stryge skjortens ryg og til sidst de to stykker foran et ad gangen.
  5. Er der efterfølgende folder, så skal du fugte skjorten lidt mere og prøve igen.
  6. Hvis der er små krøller eller folder nogen steder på skjorten, så skal du bruge strygejernets spids til at glatte dem ud med.
  7. Til sidst skal du hænge skjorten på en bøjle og nyde dit flotte resultat.

Et par ekstra tips
I din sprayflaske eller i dit dampstrygejern skal du enten bruge kogt vand eller ioniseret vand, da kalk i vandet gør tøjet stift og kan efterlade pletter på mørke skjorter.
Hvis du efter denne introduktion til at stryge din skjorte ikke synes, at du magter at stryge, så henvend dig til et skrædderi eller renseri – de gør det gerne for dig nemt og hurtigt.