Sådan vedligeholder du dit jakkesæt

De fleste mænd har et eller flere jakkesæt, der er en del af deres garderobe. Men for at disse kan holde i flere år frem, så kræver det, at du sørger for at vedligeholde dit jakkesæ. Vi giver her 5 nemme og hurtige råd, der hjælper med at holde dit jakkesæt i topform.

Husk at vedligeholde dit jakkesæt
Når du skal vedligeholde dit jakkesæt, skal du både tænke på selve jakken og bukserne. Disse 5 hurtige råd giver dig en god mulighed for at passe og pleje dit jakkesæt ordentligt.

  1. Plej dit jakkesæt: Ens jakkesæt skal passe og plejes som var det dit kæreste eje. Det skal helst hænges op og luftes i en hel dag, efter det er blevet brugt. Derudover kan du også købe en børste, så dit jakkesæt kan børstes stille og roligt efter brug. Dette hjælper med at holde den rette facon.
  2. Hæng dit jakkesæt op: Dit jakkesæt skal ikke blot ligge og flyde på en stol eller på gulvet. Det skal hænges op på enten en plastik- eller træbøjle, da dette holder på jakkesættets facon. Undgå at bruge metalbøjler, da dette ikke er godt for dit jakkesæt.
  3. Damp dit jakkesæt: Dampning er helt klart at foretrække, når det kommer til jakkesæt. Du kan gøre dette ved hjælp af en damper, men du kan også hænge jakkesættet ud på dit badeværelse. Her skal du tænde for bruseren, så rummet bliver fyldt med damp.
  4. Pletvask dit jakkesæt: Alle kan komme til at spilde på deres jakkesæt. Hvis uheldet er ude, så lad være med at vaske hele dit jakkesæt, men sørg for at pletvaske det. Dette skåner jakkesættet mest muligt.
  5. Fyld ikke lommerne til bristepunktet: Jakkesættets lommer har ikke godt af at blive fyldt helt op, hvis det skal have en lang levetid. Undgå derfor at fylde alt for meget i lommerne, da jakkesættet kan miste sin facon og blive deform nær lommerne.