Sådan undgår du sure håndklæder

Sådan undgår du sure håndklæder
Du kender helt sikkert den dejlige følelse af at tage et langt varmt bad. Du er blevet fuldstændig ren og afslappet, men så sker det. Du rækker ud efter dit håndklæde for at tørre dig, men du får fat i et håndklæde, der lugter surt og føles som et stykke sandpapir. Læs med så du finder ud af, hvordan du undgår sure håndklæder.

Sure håndklæder er rene bakteriebomber
Sure håndklæder, der er tykke, våde og varme, tiltrækker bakterier, der kan forårsage allergier og andre ubehagelige reaktioner. Det er bestemt værd at undgå, så vi har samlet en række tips og tricks til, hvordan du kan holde dine håndklæder bløde og hygiejniske.

Hæng håndklædet et tørt sted
Hver gang du har brugt dit håndklæde, skal du hænge det et tørt sted, så det kan tørre helt. Fugten i håndklædet skal have mulighed for at komme væk, så bakterier ikke bliver tiltrukket med deraf følgende sur lugt. Vær især opmærksom på at flere håndklæder ikke hænger ovenpå hinanden, da håndklæderne derved ikke kan tørre helt.

Vask af dine håndklæder
Du behøver ikke at vaske dit håndklæde hver gang, du har brugt det. Hver tredje gang er nemlig helt fint. Når du vasker håndklæder, skal du altid gøre det på 60 grader, da de fleste bakterier dør ved denne temperatur. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, hvad vaskeanvisningen foreskriver. Tænk over hvor meget vaskepulver, vaskemiddel og skyllemiddel, du bruger. Dine håndklæder bliver ikke mere rene af, at du bruger over den anbefalede dosis – tværtimod. For meget sæbe kan betyde sæberester i håndklædet, der også tiltrækker bakterier. Derudover skal du heller ikke lade dine nyvaskede håndklæder ligge våde i vaskemaskinen, da de her kan udvikle den sure lugt og blive jordslåede. Hæng dem straks til tørre eller put dem i tørretumbleren.

Lugter dine håndklæder sure?
Hvis dine håndklæder allerede lugter surt, kan du benytte dig af følgende tip. Put håndklæderne i vaskemaskinen sammen med en kop bagepulver og en deciliter klar husholdningseddike. Vask håndklæderne ved 60 grader og husk ikke at bruge skyllemiddel. Når vaskemaskinen har kørt i et stykke tid, skal du stoppe vaskemaskinen, så håndklæderne kan ligge i blød i bagepulveret i en times tid. Derefter skal du lade vaskemaskinen vaske færdig. Så langt så godt – nu skal du vaske dine håndklæder igen. I denne vask skal du igen bruge en deciliter klar husholdningseddike, men også en normal dosis af skyllemiddel. Til sidst smider du håndklæderne i tørretumbleren på højeste niveau, indtil de er komplet tørre.