Hvis du som mand skal være velklædt, når du skal på arbejde eller til en jobsamtale, så tager du naturligvis et jakkesæt på. Et jakkesæt kan være en ret dyr investering, derfor er det umagen værd at passe godt på det. Et jakkesæt skal som regel bruges i en årrække, og det kan det også sagtens, hvis du sørger for at behandle det på den helt rigtige måde.

Du skal behandle dit jakkesæt ordentligt
Hvordan behandler du så dit jakkesæt ordentligt? Svaret på det, er, at det er meget forskelligt. Det kommer an på, om det er en stanghabit eller et skræddersyet jakkesæt. En ting er dog fælles for dem, og det er at både vask og rens slider gevaldigt på dit jakkesæt. På grund af slid, skal du altså ikke sende dit jakkesæt til rens i tide og utide. Så før det er absolut nødvendigt, at du sender dit jakkesæt på et renseri, skal du ikke gøre det. Men indtil da, så er der her et par gode råd til, hvordan du selv kan behandle dit jakkesæt ordentligt.

FÅ PROFESSIONEL HJÆLP TIL RENS AF JAKKESÆT

Pas godt på dit jakkesæt
For at slippe for at rense dit jakkesæt alt for tit, så kan du benytte følgende råd.

  1. Brug en klædebørste af og til. Den kan fjerne skæl på jakken og eventuelle små stænk på bukserne.
  2. Når du har haft dit jakkesæt på, så skal det luftes ordentligt igennem. Du skal derfor hænge det på en bred bøjle, ligeså snart du kommer hjem. Hvis vejret er godt er det bedst at hænge det udenfor i skyggen. Den friske luft kan få svag lugt af sved eller af røg til at forsvinde.
  3. Hvis dit jakkesæt skal hænge i længere tid i skabet, så skal du hænge det på en bred bøjle og indkøbe en tøjpose, der er skabt til et jakkesæt.
  4. Vask ikke dit jakkesæt, da foret og yderstoffet, som regel er to forskellige slags stoffer. Derfor er der mulighed for, at for eksempel foret krymper.

Få hjælp af et professionelt renseri
Medmindre du har et meget bredt strygebræt og en damprenser, så er det en god idé at få hjælp fra et professionelt renseri, når du skal passe godt på dit jakkesæt.

Dit jakkesæt skal presses af og til for at holde den gode pasform og for at have knivskarpe pressefolder. Du kan godt give dig i kast med dette store arbejde selv, men et renseri er dog den bedste løsning til dette formål.

Når dit jakkesæt skal renses, så vælg et renseri med en miljørigtig renseteknik, da dette skåner dit jakkesæt og miljøet.