Gardiner findes mange steder – både i de små hjem samt på arbejdspladsens kontorer og i kantinerne. Disse gardiner hænger og pynter samt skygger for solen år efter år efter år. Men hvor tit bliver disse gardiner egentligt vasket og renset? Prøv at tænke over hvor meget snavs, støv og skidt sådanne gardiner indeholder.

Gardiner er de rene allergibomber
Når gardinerne bare hænger på sin plads det ene år efter det andet, så indsamler de utrolig meget støv, snavs og skidt. Har du tænkt over, hvad det gør ved indeklimaet derhjemme eller på arbejdspladsen? Støv i gardiner er den største ophavsmand i forhold til at få hovedpine, udvikle allergi og andre sygdomme. Derfor er det vigtigt at få vasket og renset gardiner, således at indeklimaet og arbejdsmiljøet er godt.  

FÅ PROFESSIONEL HJÆLP TIL RENS AF GARDINER

Pas godt på gardinerne
Udover at indeklimaet og arbejdsmiljøet bliver markant forbedret ved vask og rens af gardiner, så bliver gardinerne også langt flottere af at blive passet og plejet. Til syvende og sidst, så forlænges gardinernes levetid, når der bliver passet godt på dem. Hvis du vil have mest muligt ud af dine gardiner, så anbefales det, at de bliver vasket og renset mindst én gang om året.

Vask dine gardiner selv
Når du selv vil i gang med at vaske dine gardiner én gang om året, så skal du bare følge vaskeanvisningen, der er på gardinerne. Det er lige her, at det kan blive lidt svært, hvis du har fået dine gardiner syet et eller andet professionelt sted, for kan du huske, hvilke grader dine gardiner må vaskes på? Eller tænkte du overhovedet på at få det oplyst?
Det er dyrt at få syet gardiner i kvalitetsstoffer, så hvis du selv vil i gang med at vaske dine gardiner, så skal du tænke dig godt om. Kan dine gardiner fra loft til gulv overhovedet være i din vaskemaskine? Hvordan skal du tørre dine gardiner? Og tænk lige på, hvor stort et arbejde, der ligger foran dig i forhold til at stryge dine gardiner.

Få professionel hjælp til vask og rens af dine gardiner
Det allerbedste for dig og dine gardiner er at få noget professionel hjælp til at få vasket og renset dine gardiner, så de igen kan fremstå som nye og uden en sundhedsmæssig risiko.

Det kan anbefales, at du tager dine gardiner med på et renseri. Et renseri har erfaring med at vurdere, hvordan lige præcis dine gardiner skal vaskes og renses. Det bedste ved det hele er, at når du får dine gardiner retur er de lige til at hænge op, da de vil være glatte og fine.