Bind dit slips rigtigt

Står der en festlig lejlighed lige for døren, skal du til jobsamtale eller trænger en anden anledning sig på, hvor du skal have slips på? Måske tænker du samtidig på, hvordan er det nu lige man binder, det der slips?

Det kan også godt virke lidt uoverskueligt, eftersom at der findes et utal af forskellige slipsvarianter. Der findes nemlig intet mindre end 85 forskellige måder, du kan binde et slips på. Men du kan tage det helt roligt! For du har netop fundet den ultimative guide, der både er beskrevet og visualiseret i form af en lille video, så du får den bedste hjælp til at binde dit slips rigtigt.

Four-in-hand

Den mest almindelige og nemmeste slipseknude, til et bredt slips lavet i et solidt stof, er four-in-hand. Den er pæn og nydelig og kan bruges til stort set alle anledninger. For at lave en four-in-hand slipseknude skal du gøre følgende:

  1. Læg slipset om din nakke og sørg for, at den brede ende af slipset er længere, end den tynde ende af slipset.
  2. Læg den brede ende over den tynde ende
  3. Før den brede ende ind UNDER den tynde ende
  4. Før derefter den brede ende OVER den tynde ende
  5. Nu skal du trække lidt ud i knuden, sådan at den brede ende kan komme indenom og op over
  6. Til sidst fører du spidsen af den brede ende gennem den løkke, du lige har lavet. Du skal holde i den tynde ende og trække ned i den brede ende, således at slipseknuden strammes til

Videohjælp til at binde dit slips rigtigt (engelsk):

Godt råd til at pleje dit slips

Nu når du har en guide til nemt og hurtigt at binde dit slips rigtigt, så husk altid at binde slipseknuden op, når du ikke bruger dit slips. Ved at binde slipseknuden op, så krøller dit slips ikke. Det forbliver i stedet pænt og nydeligt til næste gang, du skal bruge det.
Hvis dit slips er blevet krøllet, så må du under ingen omstændigheder bruge et strygejern til at glatte det ud med. For at få bugt med krøllerne kan du hænge slipset op på brusestangen, når du har været i bad. De fleste krøller vil i løbet af en enkelt nat forsvinde på grund af fugten og tyngdekraften.

Hvis det er helt umuligt hjælper vi selvfølgelig gerne med at få dit slips pænt og nydeligt igen. Kom blot forbi en af vores renserier, også ser vi hvad vi kan gøre 🙂